VALGATARA

CLASSICO | RIPASSO| AMARONE

Wijngebieden van Valpolicella

De Valpolicella zone wordt in het westen begrensd door de Bardolino DOC, gelegen langs de oevers van het Gardameer, die soortgelijke wijnen produceert als de basis Valpolicella met behulp van veel van dezelfde druiven. Het historische “hart” van de wijnbouw in Valpolicella ligt in de Monti Lessini heuvels ten noordwesten van de stad Verona. In 1968 werden de grenzen van de regio ver naar het oosten uitgebreid naar de DOC-productiezone van Soave en naar het zuiden naar de vlaktes van de noordelijke oever van de Po en zijn zijrivier de Adige. Vandaag de dag staat de oorspronkelijke zone bekend als de Valpolicella Classico zone en kan deze naar behoren worden vermeld op de wijnetiketten van wijnen die volledig zijn geproduceerd op basis van druiven die in dit gebied zijn geteeld. Vandaag de dag vindt meer dan 40% van de totale wijnproductie in Valpolicella plaats in de Classico zone, met een geschatte jaarlijkse productie van 12,2 miljoen gallons (460.000 hl). Een andere subzone die zijn naam aan de wijn mag verbinden is de Valpolicella Valpantena, gelegen in de vallei net ten oosten van Verona.