VINI VENTURINI: Een Familiegedreven Passie

Het dagelijkse leven bij Vini Venturini is doordrenkt van toewijding en passie, een voortdurende verbintenis met de natuur waarbij de ritmes ervan worden gevolgd en gerespecteerd. Het is het bewonderende gezicht van de familie dat met trots kijkt naar de rijpe vruchten. Het is de herinnering aan de zachte streling op ons gezicht van grootvader Massimino met zijn ruwe handen, een uitdrukking van het land. De Venturini Massimino-wijngaard is gevestigd in San Floriano, in de gemeente San Pietro in Cariano (Verona), en begon haar activiteiten in 1963, waarbij de ervaring en liefde voor het land werden benut over ten minste drie generaties, van grootvader Antonio tot zoon Massimino, en nu met Daniele die bijzondere aandacht besteedt aan de wijnbereiding, Mirco die met passie de wijngaarden verzorgt, en Giuseppina die verantwoordelijk is voor het commerciële aspect.

La Famiglia - Een Levenslange Toewijding

Het dagelijkse leven in nauw contact met de natuur, het volgen en respecteren van haar ritmes – een toewijding en passie die de Venturini-familie koestert. Het bewonderende gezicht van de familie dat vol trots kijkt naar de rijpe vruchten, en de herinnering aan de zachte streling op ons gezicht van grootvader Massimino met zijn ruwe handen, die de uitdrukking van het land belichamen.

Valpolicella Amarone belgie Venturni Rode wijnen VENETO ITALIE 25

De Traditie van Vini Venturini

Wijn is diep verankerd in onze tradities en heeft zich met de tijd ontwikkeld, een weerspiegeling van zowel het heden als het verleden. Onze wijnen vertellen het verhaal van de Venturini-familie, kenmerkend voor de historische wijnstreek Valpolicella Classica. Met 12 hectare wijngaarden op heuvelachtig terrein, in het hart van Valpolicella Classica op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau, gedijen onze druiven. De zuidwestelijke blootstelling op terrassen ondersteund door stenen muurtjes, genaamd “marogne,” met het “a pergola semplice” en “a pergola doppia” kweeksysteem. Het lichte, kalkrijke terrein is rijk aan grind.

slide1 1

Wijnvariëteiten en Productie...

Venturini produceert en vinifieert alleen hun eigen druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Deze druiven worden omgezet in de gewaardeerde wijnen van Valpolicella Classica met de Denominazione di Origine Controllata: Amarone, Recioto, Ripasso, Valpolicella Superiore, Valpolicella Classico en Rosso IGT “Massimino.” Recioto en Amarone worden verkregen uit gedroogde druiven, geselecteerd tijdens de oogst en gedroogd op “plateaux” in goed geventileerde ruimtes genaamd “fruttai” gedurende 3 tot 4 maanden. Dit proces resulteert in een toename van suikers, extracten, glycerine en aroma’s. De persing van deze druiven vindt plaats in januari-februari, gevolgd door een langzame fermentatie met dagelijkse remontages voor maximale extractie.