VANTOROSSO
RISERVA | AMARONE | RECIOTO | RIPASSO | CLASSICO

Vantorosso werd geboren uit de ontmoeting tussen een succesvolle piloot, Vanni Pasquali en Franco Allegrini, levenslange vriend en grote Valpolicella wijnproducent,Franco is de “Maestro”, eigenaar van Allegrini Estates.

Vanni is racepiloot en auto tester. “Een kampioen van de race”
Zijn verhaal is een succesvolle koers op basis van doorzetttingsvermogen en ambitie.
Hetzelfde wat ook terugkomt in dit nieuwe oenologische project: Vantorosso.
Vantorosso, een verhaal van vriendschap en samenwerking, die een man, met trots, een lang verlaten plek weer tot leven liet komen.

2021 09 13 19.54.34

Vanni vertelt:
“Na een wandeling samen met mijn vriend Franco op de heuvels van Montalcino, in Toscane, keek ik om me heen en zei ik hoeveel ik van de wijngaarden en de zachte heuvels van Toscane hou.
En hij antwoordde: ‘Ook jij kunt je eigen land bewerken en je eigen wijn maken.
In mijn leven heb ik altijd een sterke band met mijn vader gevoeld. Ik heb gefragmenteerde en verre herinneringen, aan één bepaalde plek: een landhuis in de vallei van Fumane, in Valpolicella Classica, omgeven door ongecultiveerde en zonovergoten bossen. Ik ging er terug heen en na een korte tijd besloot ik dat het mijn nieuwe uitdaging werd.
In 2015 start Vanni Pasquali met zijn eigen merk “Vantorosso”.
Hij herontdekt het land, plant de wijngaarden en neemt in de tussentijd anderen mee in zijn project. Bij hem is dit altijd zijn familie.
“Ik hou er niet van om te zeggen dat ik graag win, ik ben altijd op zoek naar de juiste stap, voor wat een moeilijke uitdaging zal zijn. Henry Ford zei dat het winnen van een uitdaging het tastbare bewijs is van de kwaliteit en de prestaties van de auto.
In de wijngaard is de relatie tussen de mens en de wijngaard heel anders dan de relatie die een chauffeur heeft met zijn auto. Ik begreep dat je respect moet hebben voor de tijden van de natuur, dat het roer niet alleen in de handen van de mens is.
Het vraagt geduld, gevoeligheid en observatievermogen.
Een goede dosis nederigheid, toepassing en consistentie. Ik ben me ervan bewust dat ik geen wijnmaker ben… expert, maar ik heb de wijn die ik wil maken in gedachten.”
“Ik heb nagedacht over de naam Vantorosso, omdat ik in mijn leven altijd gedroomd heb om racepiloot te worden voor een beroemde Italiaanse autofabrikant.
Het concept van Vanni is gekoppeld aan een droom en een uitdaging, de ambitie om het waar te maken, aan de wens om dit project voort te zetten na wie het begonnen is.
De enige verdienste die ik zou willen bezitten is dat ik een nieuwe adem heb gegeven aan een deel van mijn vaders land.”

VANTOROSSO
RISERVA | AMARONE | RECIOTO | RIPASSO | CLASSICO

Valgatara Valpolicella Vantorosso Vanni Pasquali Wijnhandel Valgatara Belgie
Valgatara Valpolicella Vantorosso Vanni Pasquali Wijnhandel Valgatara Belgie 2

Zoals Drake Enzo Ferrari altijd zei…
“Als je het kan dromen, kun je het ook waar maken” 

Vanni’s enthousiasme en passie voor Vantorosso heeft ook twee oude vrienden, liefhebbers van Valpolicella en goede wijn geïnfecteerd en ook zij wilden deel wilden uitmaken van dit project: Giuseppe (Beppe) en Stefano.

“Met hen zal ik dit buitengewone avontuur delen en zal opnieuw op de meest risicovolle curve staan… dat ik niet bang hoef te zijn om op het gaspedaal te stappen.”

Vanni Pasquali

Bekijk en Bestel nu ons aanbod rode wijnen van cantina Vantorosso