Vantorosso: De Geboorte van een Wijnkampioen

Een Alliantie tussen een Succesvolle Piloot en de Valpolicella Wijnmaestro De geschiedenis van Vantorosso begint met de ontmoeting van twee uitzonderlijke mannen: Vanni Pasquali, een gerenommeerde racepiloot en autotester, en Franco Allegrini, een levenslange vriend en een eminente producent van Valpolicella-wijnen, bekend als de “Maestro” en eigenaar van Allegrini Estates.

Vanni Pasquali: Een Kampioen op en naast het Circuit

Vanni Pasquali, beter bekend als Vanni, is niet alleen een kampioen op het racecircuit, maar ook in het leven zelf. Zijn verhaal is een inspirerende reis van vastberadenheid en ambitie, wat hem heeft geleid naar de hoogten van de racewereld.

Franco Allegrini: De Wijnmaestro van Valpolicella

Franco Allegrini, de eigenaar van Allegrini Estates, is de meester van Valpolicella-wijnen. Zijn expertise en passie hebben de wijnwereld veroverd, en zijn nalatenschap is een erfenis van uitmuntendheid in wijnproductie.

Vantorosso: Een Verhaal van Vriendschap en Herleving

Vantorosso is het prachtige resultaat van een diepe vriendschap en samenwerking tussen deze twee uitzonderlijke mannen. Het vertelt het verhaal van een man die met trots een verwaarloosde plek nieuw leven heeft ingeblazen, en daarmee een opmerkelijke wijngaard heeft gecreëerd.

Ontdek de Traditionele Pracht van Vantorosso

In de oorspronkelijke Valpolicella Classica-regio creëert Vantorosso Winery heerlijke traditionele wijnen die de zintuigen betoveren. Van de vermaarde Amarone DOCG tot de betoverende Valpolicella Ripasso DOC, en van de nobele Recioto DOCG tot de klassieke Valpolicella Classico, onze wijnen zijn er een om van te houden en te onthouden.

2021 09 13 19.54.34
Valgatara Valpolicella Vantorosso Vanni Pasquali Wijnhandel Valgatara Belgie

Vanni deelt zijn verhaal

Na een wandeling door de betoverende heuvels van Montalcino, Toscane, met mijn goede vriend Franco, keek ik om me heen en voelde ik een diepe liefde voor de wijngaarden en de zachte glooiingen van Toscane. Franco antwoordde: ‘Jij kunt ook je eigen land bewerken en je eigen wijn maken.’ Gedurende mijn leven heb ik altijd een sterke connectie gevoeld met mijn vader en enkele vage herinneringen aan een specifieke plek: een landhuis in de Fumane-vallei, in Valpolicella Classica. Het was omgeven door ongerepte, zonovergoten bossen. Ik keerde terug naar die plek en besloot al snel dat dit mijn nieuwe uitdaging zou worden. In 2015 startte Vanni Pasquali zijn eigen wijnmerk, “Vantorosso”. Ik herontdekte het land, plantte wijngaarden en nam anderen mee in mijn droom. Voor mij is dit altijd een familieaangelegenheid geweest. “Ik ben geen liefhebber van zeggen dat ik van winnen hou; ik zoek altijd naar de juiste weg, zelfs als het een moeilijke uitdaging is. Henry Ford zei eens dat het overwinnen van uitdagingen tastbaar bewijs is van de kwaliteit en prestaties van een auto. In de wijngaard is de relatie tussen mens en natuur totaal anders dan die tussen een chauffeur en zijn auto. Ik begreep dat je respect moet hebben voor de natuurlijke ritmes, dat de controle niet volledig in handen van de mens ligt. Het vergt geduld, gevoeligheid en observatievermogen, en vooral, nederigheid, toewijding en consistentie. Ik ben me ervan bewust dat ik geen wijnmaker ben… maar ik heb wel de wijn in gedachten die ik wil creëren.” “Ik koos voor de naam Vantorosso omdat ik altijd heb gedroomd om een racepiloot te worden voor een bekende Italiaanse autofabrikant. Het concept van Vanni is verbonden met een droom en een uitdaging, de ambitie om deze droom te verwezenlijken en het project voort te zetten voor degenen die het zijn begonnen. Het enige wat ik zou willen bereiken, is dat ik nieuw leven heb geblazen in een stukje land dat mijn vader ooit koesterde.

 

"L’unico merito che vorrei possedere è quello di aver dato nuovo respiro alla terra di mio padre"

Valgatara Valpolicella Vantorosso Vanni Pasquali Wijnhandel Valgatara Belgie 2

In lijn met de inspirerende woorden van Drake Enzo Ferrari, die ooit zei: “Als je het kunt dromen, kun je het ook realiseren,” heeft Vanni’s enthousiasme en passie voor Vantorosso ook twee oude vrienden aangestoken, fervente liefhebbers van Valpolicella en uitstekende wijn. Ze waren vastbesloten om deel uit te maken van dit bijzondere project: Giuseppe (Beppe) en Stefano. “Samen met hen zal ik dit buitengewone avontuur delen en opnieuw die meest uitdagende bocht nemen… ik hoef niet bang te zijn om het gaspedaal in te drukken”.

Vanni Pasquali

 

Proef de Passie en Bestel Nu Ons Assortiment Rode Wijnen van Cantina Vantorosso

VANTOROSSO WIJNEN UIT VALPOLICELLA CLASSICO RISERVA | AMARONE | RECIOTO | RIPASSO | CLASSICO | BIANCO VERONESE