Speri: Ontdek de Tijdloze Traditie Valpolicella

De naam Speri staat al sinds 1874 synoniem voor kwaliteit en integriteit in de wereld van Valpolicella wijnen. Als een pionier in het behouden van een onwrikbare kwaliteitsstandaard, heeft Speri de stijl van hun wijnen en wijngaarden trouw geëerd. Dit heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van Valpolicella wijnen. De historische druiven die met zorg worden geteeld op de pergola’s, vormen de ruggengraat van Speri’s authentieke aanpak.

Verfijning Erkend door "Vini d’Italia” Gambero Rosso

De indrukwekkende erfenis van Speri’s vakmanschap wordt bevestigd door de prestigieuze “Vini d’Italia” Gambero Rosso-gids. Met tientallen jaren aan ervaring en een onwankelbare focus op integriteit van stijl, produceert Speri wijnen die de rijke tradities van Valpolicella vertegenwoordigen. De erkenning door deze gids getuigt van hun voortdurende inzet voor excellentie.

Diepgewortelde Geschiedenis in Amarone della Valpolicella

Als een van de oudste wijnbedrijven in Valpolicella, heeft de familie Speri de Amarone della Valpolicella gepionierd sinds de jaren vijftig. Hun toewijding aan dit emblematische Valpolicella-product is ongeëvenaard. De familie bracht de eerste flessen Amarone op de markt en heeft altijd gestreefd naar ongeëvenaarde kwaliteit in elke fles.

Traditioneel Vakmanschap en Zorgvuldig Proces

Speri produceert met trots een enkele Amarone, de Amarone DOCG Classico Sant’Urbano. Het productieproces begint met met de hand geoogste druiven die zorgvuldig worden geselecteerd voor het natuurlijke droogproces. Drie droogplaatsen, strategisch geplaatst voor optimale ventilatie en schimmelvrij drogen, behouden de druiven’ organoleptische kenmerken.

Hooggelegen Perfectie in Wijnproductie

Het hart van Speri’s productie bevindt zich op het landgoed Sant’Urbano, 300 meter boven de zeespiegel. Hier heerst een droog klimaat en uitstekende ventilatie, wat ideaal is voor het drogen van druiven. Traditionele houten en bamboe rekken, genaamd “arele,” worden gebruikt voor het droogproces, waardoor de druiven perfect kunnen rijpen.

Onwrikbare Kwaliteit en Toewijding

Speri’s streven naar perfectie is opmerkelijk. In minder gunstige oogstjaren produceert de familie zelfs geen Amarone. Bovendien brengen ze hun wijn pas op de markt na minimaal 12 maanden na de door het productiereglement vastgestelde datum. Deze toewijding getuigt van hun ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit en traditie. Ervaar de authentieke smaak van Valpolicella bij Speri, waar geschiedenis en vakmanschap samenkomen in elke fles Amarone.

Speri santurbano 1

Ontdek en Bestel Nu Ons Assortiment van SPERI