”Vini d’Italia” Gambero Rosso 2015

“…. Als Valpolicella over de hele wereld succes heeft geboekt, dan is dat ook te danken aan bedrijven als Speri, dat in verre jaren een zeer hoge kwaliteitsstandaard heeft weten op te leggen en nooit is gezwicht voor de vleierij van de markt, die net zo trouw is gebleven aan de stijl van de wijnen als in de wijngaarden, waar alleen de historische druiven die in de pergola worden geteeld, te vinden zijn…”. Wijnen van Italië”

”Vini d’Italia” Gambero Rosso

“Wanneer traditie het resultaat is van tientallen jaren ervaring en integriteit van stijl een onmisbare waarde is”.

Als Amarone della Valpolicella de nieuwste wijn van Valpolicella is, dan is de familie Speri een van de oudste bedrijven die deze wijn produceert: de eerste flessen die op de markt zijn gebracht dateren uit de tweede helft van de jaren vijftig en de grootste inspanningen van het bedrijf zijn hier altijd al geconcentreerd geweest.
Speri produceert een enkele Amarone, Amarone docg Classico Sant’Urbano.
De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst en worden zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste trossen te selecteren, d.w.z. de trossen met de beste eigenschappen voor het lange natuurlijke droogproces op de rekken.
Het wijnbedrijf beschikt over drie drooghokken in heuvelachtige of uitlopers met een goede natuurlijke ventilatie die een schimmelvrij droogproces en het behoud van de organoleptische kenmerken van de druiven bevordert. De hoofddroogkamer bevindt zich in het centrum van het landgoed Sant’Urbano van de familie Speri, op 300 meter boven de zeespiegel, een bevoorrechte positie die een droog klimaat en een uitstekende ventilatie garandeert.
Hier worden de druiven nog steeds gedroogd op het “arele”, traditionele houten en bamboe rekken, op een goede afstand van elkaar.
Met de wens om altijd de best mogelijke kwaliteit na te streven, produceert de familie Speri geen Amarone in minder gunstige wijnjaren en brengt ze de wijn ten minste 12 maanden na de in het productiereglement vastgelegde datum op de markt.

Bekijk en Bestel nu ons aanbod van SPERI Sant 'Urbano Valpolicella Classica