Vino Della VAlpolicella

AMARONE| RIPASSO| CLASSICO

Ripasso - Ripasso wijn

Het jongere broertje van de Amarone is de Valpolicella Ripasso DOC. Deze wijn wordt evenals de Amarone gemaakt van dezelfde druiven als de basis Valpolicella. Het grote verschil tussen de Valpolicella Superiore en de Ripasso wijn is dat bij de Ripasso de most van de Valpolicella gedurende een periode van 15-20 dagen wordt verrijkt met de restanten van de druivenschillen van de Amarone wijn. Dit geeft de wijn een dichtere structuur, een hoger alcoholpercentage en een meer subtiele zuurgraad. Het resultaat geeft een Ripasso wijn, die opvalt door haar uitstekende balans en volheid. Het boeket van de Ripasso doet denken aan vanille en rozen. In de mond,  is de ripasso fijn, harmonieus droog en zacht. De Ripasso is dan ook een zeer geliefde wijn voor dagelijks gebruik. De Amarone is door haar kracht en volheid meer een wijn voor bijzondere gelegenheden.