Valgatara

CLASSICO | RIPASSO| AMARONE

ITALIAANSE WIJNEN UIT VALPOLICELLA CLASSICO

Mensen die ons persoonlijk kennen weten dat wij twee levensgenieters zijn die houden van lekker eten en een heerlijk glas wijn. Al meer dan 25 jaar zijn we beste vrienden met eenzelfde droom en eenzelfde passie. Een eigen wijnhandel oprichten voor rode wijnen uit de Valpolicella streek. Deze droom is nu werkelijkheid geworden en we zijn trots jullie onze nieuwe zaak te mogen voorstellen: VALGATARA.

De naam VALGATARA verwijst naar het hartje van het gebied van de Valpolicella Classico. Het is een kleine deelgemeente van Marano di Valpolicella in de provincie van Verona. Het stadje situeert zich tussen het bekende toeristische Gardameer en Verona. In het gebied van de Valpolicella produceert men al duizenden jaren wijn. In deze vruchtbare regio is de natuur uniek. Een zeldzame lokale druif met de naam CORVINA in combinatie met lokale druiven maken duidelijk waarom de VALPOLICELLA een historische wijnregio is geworden.

Ons bedrijf richt zich erop om Italiaanse wijnen uit de regio Veneto (Noord-Italië) , meer bepaald de regio van de Valpolicella Classico, rechtstreeks te importeren. Deze wijnen willen we tot bij u brengen zodat u als wijnliefhebber mee kan genieten van deze superieure wijnen. Voor ons is het belangrijk dat wij in alle eerlijkheid ambachtelijke producten kunnen gaan aanbieden tegen correcte prijzen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in Valpolicella Italiaanse wijnen kunnen wij u vandaag garanderen dat onze wijnen van een uitzonderlijke kwaliteit zijn. De AMARONE wijnen uit de VALPOLICELLA horen voor ons bij de beste wijnen van ITALIË en de wereld. Uiteindelijk is er maar één manier om te ondervinden of deze wijnen ook bij u in de smaak vallen en dat is door ze zelf te proeven. Daarom hebben wij gekozen om te starten met proefpakketten van één, twee of drie flessen. Wij bieden in de opstartfase enkel klassieke rode Italiaanse wijnen aan afkomstig uit de Valpolicella regio. Deze zijn ingedeeld in de VALPOLICELLA CLASSICO (SUPERIORE), VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO (SUPERIORE) en de VALPOLICELLA AMARONE CLASSICO (RISERVA)

Deze Italiaanse wijnen kan je direct online bestellen op onze website www.valgatara.be                               

Tijdens ons laatste bezoekje in Valpolicella hebben wij de regio beter te leren kennen op gebied van cultuur en gastronomie. Prachtige villa’s in barokstijl, slepende kronkelwegen tussen de heuvelachtige wijngaarden, restaurants met adembenemende uitzichten en het zonnige microklimaat… De Valpolicella laat iedereen meteen verliefd worden op Italië. Wil je mee genieten, neem dan zeker ook eens een kijkje op onze website en social media.

Wijnhandel Valgatara België
IMG_20200914_174037
IMG_20200912_140709
IMG_20200913_141704_1
IMG 20200911 114928 scaled

Wijnhandel VALGATARA - ITALIAANSE WIJNEN UIT VALPOLICELLA CLASSICO
| AMARONE | RIPASSO | CLASSICO SUPERIORE | RECIOTO | RISERVA AMARONE |