LE RAGOSE: Een Erfenis van Passie en Innovatie in Valpolicella

Betreed de wereld van Le Ragose, een betoverend familiebedrijf dat sinds 1969 met ongeëvenaarde toewijding en liefde prachtige wijnen voortbrengt. Geïnspireerd door het visionaire streven van vader Arnaldo, een gewaardeerde wijnspecialist, zetten zijn twee zonen, Paolo met zijn economische expertise en Marco met zijn agrarische kennis, met passie het onderzoeks- en experimentatiewerk voort.

Verfijnde Valpolicella en Doordrenkte Amarone

Bij Le Ragose creëren we niet alleen de klassieke Valpolicella-wijn die inherent is aan deze regio, maar ook de uitmuntende Valpolicella Ripasso. Hierbij ondergaat de eenvoudige Valpolicella een tweede fermentatie op de druivenschillen van de Amarone. Dit proces verrijkt de wijn met 5% tot 15% meer body, structuur, kleur en kracht. De Amarone-druiven worden zorgvuldig gekozen tijdens de oogst en ondergaan een speciale rijping van drie maanden in ruime vaten. Vervolgens rust de Amarone minstens vijf jaar in Slavonisch eiken vaten voordat hij wordt gebotteld.

Een Voortdurende Balans tussen Traditie en Vooruitgang

Bij Le Ragose streven we onvermoeibaar naar de perfecte symbiose tussen traditie en innovatie. Onze passie voor wijn en onze diepe eerbied voor het unieke terroir van Valpolicella dragen bij aan de magie van elke fles Le Ragose, een ontdekking die gekoesterd en ervaren moet worden.

Een Uniek Stempel van Innovatie

Het enige verschil tussen onze Amarone-wijnen ligt in het type eikenhout dat we hanteren. De ene variant rijpt in royale Slavonische eiken vaten, terwijl de andere Amarone wordt verfijnd in kleinere Franse tonneaux van vijf hectoliter. Dit subtiele onderscheid in houtsoort schenkt elke wijn zijn eigen, unieke karakter. Een pioniersgeest werd getoond door mijn grootvader in 1983, toen hij begon met het gebruik van Frans eiken voor de Amarone, een verschuiving weg van de traditionele Slavonische eiken vaten.

Een Familie Verweven met Passie

In de huidige tijd leiden de broers Paolo en Marco Galli, in samenwerking met hun ouders Arnaldo en Marta, dit authentieke familiebedrijf. Ze zetten niet alleen de productiefilosofie voort, maar brengen ook de projecten tot bloei die door hun ouders werden gestart.

Een Streven naar Kwaliteit en Vernieuwing

In het jaar 1969 verwierf Le Ragose het stuk land dat vandaag de dag een uitgestrektheid van 31 hectare beslaat, waarvan maar liefst 17,5 hectare gewijd is aan weelderige wijngaarden. Vanaf het allereerste begin stond kwaliteit boven kwantiteit centraal. In een harmonieuze balans tussen traditie en moderne technologieën, zowel in de wijngaarden als in de kelders, hebben we nieuw leven geblazen in het land dat jarenlang verwaarloosd was.

Een Terroir Doordrenkt met Betekenis

De traditie wordt met trots voortgezet door kleindochter Marta Galli, vernoemd naar haar grootmoeder. Ze deelt met ons: “Ons land, Le Ragose, wordt gekenmerkt door een bodem die een unieke mengeling van mineralen herbergt. Het klimaat hier is buitengewoon vanwege de invloed van de omliggende bergen, de nabijheid van het meer en de verheven ligging boven de winterse mist. Dit alles maakt het tot een werkelijk bijzondere plek.”

Kom en Ervaar de Magie van Le Ragose

Nodigen wij u van harte uit om onze wijnen te ontdekken in het adembenemende landschap van Le Ragose, waar we ons erfgoed omarmen en voortbouwen op de visie van de generaties voor ons. Stap binnen en deel in de overvloedige schatten die Le Ragose te bieden heeft.

Een Legendarisch Erfgoed van Vrouwelijke Invloed

Grootmoeder Marta Galli, ook wel bekend als ‘La Signora del Vino’, verwierf in 1990 wereldwijde erkenning toen ze werd uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van de Wereld’ door haar collega’s. Haar onschatbare invloed bij het herstel van Valpolicella als een icoon in de Italiaanse wijnwereld en de verwerving van een felbegeerde DOC-status is een nalatenschap om te koesteren.

Waarom wachten?
Neem nu een kijkje en dompel jezelf onder in de geschiedenis van "LE RAGOSE" Della Valpolicella CLASSICO. Je zult versteld staan van de tradities, de toewijding en het vakmanschap die generaties lang hebben geleid tot de kwaliteitswijnen waar we vandaag de dag trots op zijn.