Cantina LAVARINI

Een grote passie voor de wijngaard​

Vini Lavarini is een familiebedrijf gevestigd  in Arbizzano Negrar Verona en  heeft een lange traditie achter de rug van drie generaties. Massimo Lavarini, de huidige eigenaar van het bedrijf, zet het familiebedrijf met passie en enthousiasme voort.
De essentie van zijn bedrijf is om zijn best te doen om kwaliteitswijnen te produceren. Hij is er van overtuigd dat de kwaliteit van zijn wijn het directe gevolg is van de kwaliteit van elke afzonderlijke fase van het productieproces, in een mix van traditie en vernieuwing. Om deze reden volgt Massimo persoonlijk zelf elke stap en elk detail van de productie , van het platteland tot de fles.

Een andere belangrijke stap in het proces van duurzame ontwikkeling van Lavarini , 
is de keuze om zich te houden aan het RRR-protocol.
Valpolicella “RRR” is een productieprotocol voor druiven en wijn in Valpolicella op basis van duurzame praktijken.
Het RRR-protocol is ontworpen door het Valpolicella Wine Protection Consortium om het gebruik van chemicaliën in de wijnbouw te verminderen, het milieu en de volksgezondheid te beschermen en natuurlijke en bedrijfsbronnen te behouden.


Zijn wijndomein is  7 hectare groot en produceren ongeveer 55.000 flessen per jaar.

Ze produceren de Valpolicella Classico Superiore DOC, Valpolicella Ripasso DOC Superiore, Amarone della Valpolicella DOCG en Recioto della Valpolicella DOCG.

Maken gebruik van typische wijnstokken van Valpolicella : Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara .
Daarnaast telen ze ook Cabernet en Croatina.

De druiven die bestemd zijn voor de productie van Amarone en Recioto, worden na de oogst gedroogd in een moderne vernieuwde fruitkelder.

De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen fermentatietanks op gecontroleerde temperatuur. Dit bevordert een betere extractie van de druiven, zoals parfum, kleur en body. Na de gisting rijpt de wijn in eikenhouten vaten . Ze gebruiken traditionele Slavonische en Franse eiken vaten van 25hl en 7,5hl. Rijping gebeurd in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 liter. Hij gebruikt geen albumine of een ander dierlijk derivaat en houdt een kleine hoeveelheid sulfieten aan

Bekijk en Bestel nu ons aanbod van Lavarini