Cantina LAVARINI

Vini Lavarini: Een Erfenis van Drie Generaties in Valpolicella Classico

In het pittoreske Arbizzano Negrar, Verona, bloeit Vini Lavarini, een trotse familieonderneming met een rijke geschiedenis die maar liefst drie generaties beslaat. Massimo Lavarini, de gepassioneerde eigenaar van dit bedrijf, draagt met enthousiasme de fakkel van zijn familie voort. De kern van hun bedrijf? Het streven naar het produceren van hoogwaardige wijnen. Massimo is ervan overtuigd dat de kwaliteit van hun wijn direct voortkomt uit de kwaliteit van elk afzonderlijk stadium van het productieproces, een perfecte mix van traditie en innovatie. Daarom is het zijn persoonlijke missie om elk detail van het productieproces nauwlettend te volgen, van de wijngaarden tot aan de fles

Toewijding aan Duurzame Praktijken

Een andere opmerkelijke pijler van Lavarini’s bedrijfsvoering is hun toewijding aan het RRR-protocol. Dit Valpolicella “RRR” productieprotocol is gebaseerd op duurzame praktijken voor druiven en wijn in de Valpolicella-regio. Het protocol, ontwikkeld door het Valpolicella Wine Protection Consortium, heeft tot doel het gebruik van chemische stoffen in de wijnbouw te verminderen, het milieu en de volksgezondheid te beschermen, en natuurlijke en bedrijfsbronnen te behouden.

Terroir van 7 Hectare Wijnpracht

Het wijndomein van Vini Lavarini beslaat een indrukwekkende 7 hectare, waar jaarlijks ongeveer 55.000 flessen wijn worden geproduceerd. Ze zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van enkele van de meest gewaardeerde wijnen van de Valpolicella-regio, waaronder Valpolicella Classico Superiore DOC, Valpolicella Ripasso DOC Superiore, Amarone della Valpolicella DOCG en Recioto della Valpolicella DOCG. Hun wijnstokken omvatten de typische Valpolicella-variëteiten Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara, en ook Cabernet en Croatina.

Kunstzinnige Wijnmaakproces

De Amarone en Recioto-druiven worden na de oogst zorgvuldig gedroogd in een moderne fruitkelder. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks met strikte temperatuurregeling, wat bijdraagt aan de uitstekende extractie van aroma’s, kleur en body. De wijn ondergaat vervolgens een verfijning in eikenhouten vaten, waarbij traditionele Slavonische en Franse eiken vaten van 25hl en 7,5hl worden gebruikt. De uiteindelijke rijping gebeurt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 liter. Hierbij is het belangrijk op te merken dat Vini Lavarini geen dierlijke derivaten gebruikt en slechts een minimale hoeveelheid sulfieten toevoegt.

Internationale Passie voor Valpolicella Wijnen

Vini Lavarini is gevestigd in het hart van de Valpolicella-regio, een van de meest gevierde wijngebieden van Italië. Met een toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, streven ze ernaar om klanten wereldwijd te laten genieten van hun karakteristieke wijnen. Het is een reis van traditie, innovatie en voortdurende verbetering, en ze zijn trots en vereerd dat mensen over de hele wereld kunnen genieten van hun creaties. Als een familiebedrijf dat diep geworteld is in de Valpolicella-terroir, kijken ze enthousiast uit naar de uitdagingen van een steeds opwindender wordende wijnmarkt. Hun passie voor het produceren van uitzonderlijke wijnen blijft onwrikbaar.

Een grote passie voor de wijngaard​

Ontdek en Bestel Vandaag nog rode wijnen Uit het Assortiment van Lavarini