De Geschiedenis in het Betoverende Hart van Valpolicella LA Giaretta: Een Erfgoed van Passie en Kwaliteit

Betreed de fascinerende wereld van LA Giaretta, een wijnhuis gevestigd in het schilderachtige Valpolicella, waar geschiedenis en passie samenkomen. De oorsprong van dit prachtige verhaal reiken terug tot het einde van de jaren vijftig. Het was Bruno Vaona, een gedreven visionair, die de basis legde voor wat LA Giaretta vandaag de dag is.

Een Familie Verenigd door Passie: Bewakers van Traditie

De droom van Bruno Vaona werd niet alleen zijn eigen, maar werd ook gedeeld met zijn familie, die deze passie en toewijding van generatie op generatie heeft doorgegeven. Tot op heden dragen ze zorg voor de kostbare wijngaarden die de essentie van het land belichamen. Gelegen in het betoverende Valgatara, is deze wijngaard een kostbaar familiebezit in een omgeving die gedomineerd wordt door gerenommeerde namen.

Proef de Kwaliteit van LA Giaretta

Laat je verrassen door het uitgebreide assortiment wijnen dat Valpolicella te bieden heeft bij LA Giaretta. Hier smelten kwaliteit en excellentie samen om wijnen te creëren die de ziel van het land vertegenwoordigen. Betreed onze wereld en ontdek de rijke geschiedenis en het meesterlijke vakmanschap achter elke fles.

Een Erfgoed van Traditie: Een Ode aan de Voorouders

Met diepgewortelde tradities in de kunst van wijnproductie, hebben ze de erfenis van hun voorouders met trots voortgezet. Zelfs zo ver terug als 2.400 jaar geleden, beschreef Cassiodorus, een minister van een Visigotische koning, de unieke wijn die gemaakt werd van gedroogde druiven in Valpolicella. Deze traditie blijft tot op de dag van vandaag levendig. In de winter worden de druiven met zorg geselecteerd en deels gedroogd, waardoor suikers en smaken zich concentreren en resulteren in zijdezachte, weelderige rode wijnen.

“Francesco & Francesca Nicoli”

Ontdek en bestel nu het uitgebreide assortiment van LA GIARETTA.

LA GIARETTA AMARONE | RECIOTO | RIPASSO | CLASSICO