Onze Wijngaard en Erfgoed in St. Giorgio Ingannapoltron

Onze wijngaard beslaat een gebied van 14 hectare met uitzicht op het beroemde dorp St. Giorgio Ingannapoltron, wereldwijd bekend om zijn prachtige oude kerk, klooster en archeologische opgravingen. In de begindagen produceerde wijlen Carlo Boscaini, die de respectabele leeftijd van 102 bereikte terwijl hij wijn dronk in bescheiden hoeveelheden maar van hoge kwaliteit, met grote passie wijn, gesteund door zijn zoon Arturo Ernesto.

Een Erfenis van Passie en Kwaliteit

In onze tijd zetten zijn neven, Carlo en Mario, deze oude en gepassioneerde traditie voort, waarbij ze nieuwe technologieën en avant-gardistische verwerking introduceren, zowel in de wijngaarden als in de wijnmakerij.

Duurzame Wijnteelt en Eigen Productie

Wij verkopen alleen wijn van onze eigen druivenproductie. Onze wijngaarden worden op traditionele wijze bewerkt met weinig moderne apparatuur en een minimum aan chemische producten. We produceren ongeveer 60.000 flessen VALPOLICELLA, VALPOLICELLA SUPERIORE, VALPOLICELLA SUPERIORE RIPASSO, AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG, RECIOTO DELLA VALPOLICELLA DOCG.

Een Familiegeschiedenis van Toewijding aan Wijn

In het begin produceerde wijlen Carlo Boscaini, met grote passie, wijn van geleasd land. In 1948 verwierf hij deze wijngaard en werkte vervolgens samen met zijn zoon Arturo Ernesto met zorg en passie aan de productie van de druif en de transformatie ervan in wijn.

Voortzetting van de Traditie door Jonge Generaties

In onze tijd zetten zijn jonge neven Carlo en Mario deze oude en gepassioneerde zoektocht voort. Als eerbetoon aan en uit dankbaarheid voor hun grootvader draagt de wijngaard nog steeds zijn naam.

Investeringen in Modernisering en Duurzaamheid

Van 1990 tot 1996 hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in land om de wijngaarden te updaten en te moderniseren, en nieuwe teeltmethoden toegevoegd. Vanaf 1996 tot nu hebben we de kelders gemoderniseerd, de structuur en apparatuur verbeterd. De wijngaarden worden bewerkt met geïntegreerde systemen (minimaal gebruik van chemische producten). Het snoeien en oogsten gebeurt met de hand.

Ontdek en bestel nu het uitgebreide assortiment van BOSCAINI CARLO

BOSCAINI CARLO AMARONE | RECIOTO | RIPASSO | CLASSICO